Printer Friendly Version Сусрет Генералног конзула Зорана Mарковића са председником истанбулске општине Бајрампаша, господином Атилом Ајдинером @ 18 January 2014 02:35 PM

Генерални конзул Зоран Марковић учинио је куртоазну посету председнику истанбулске општине Бајрампаша, господину Атили Ајдинеру. Том приликом, у дужем и пријатељском разговору, размењена су мишљења о могућностима за даље продубљивање односа градова и општина у Републици Србији са општином Бајрампаша, која са 270.000 становника и преко 500.000 радника представља значајан привредни потенцијал Истанбула.
Обострано је оцењено да се сарадња креће узлазном путањом, за шта је заслужна и велика исељеничка заједница са простора Р.Србије.
Размотрени су и правци заједничког деловања са циљем интезивирања привредне сарадње. Констатована је потреба да се обнове активности у циљу реализације узвратне посете привредника и потенцијалних инвеститора из ове општине граду Нишу, са којим је сарадња започета давне 2010. године. У овом смислу, договорени су и конкретни кораци, како општинских власти, тако и Генералног конзулата Р.Србије у Истанбулу.
Обострано је констатована потреба интезивне сарадње и чешћих контаката представника општине и генералног конзулата у времену пред нама.