Printer Friendly Version Гостовање црквеног хора „Бранко“ из Ниша на слави Васељенске патријаршије у Истанбулу @ 30 November 2015 08:39 AM

У Истанбулу је, на позив Његове свесветости патријарха Вартоломеја, поводом прославе славе Васељенске патријаршије, гостовао црквени хор „Бранко“ из Ниша.
    Наступ је, после пријема који је поводом славе Васељенске патријаршије Светог Андреја Првозваног дао Његова свесветост патријарх Вартоломеј, организован у цркви Светог тројства на Таксиму пред високих званицама из конзуларног кора, представниицма свих заступљених конфесија у Турској, пословним људима, као и грчке заједнице у Истанбулу. У обе прилике, патријарх Вартоломеј се најтоплијим речима осврнуо на одличне односе са сестринском Српском паравославном црквом, нагласивши да овај догађај својим наступом увеличава црквени хор из Ниша – родног града цара Константина, а чије је гостовање омогућено добротом Његове светости патријарха српског, господина Иринеја. Његов говор у цркви Светог тројства био је превођен и на српски језик.
    Концерт је протекао у изванредној атмосфери и представља немерљив допринос презентацији културе и традиције српског народа у Истанбулу. Био је ово један од од оних дана када смо се с пуним правом осећали поносним.