Printer Friendly Version Predsednik opštine Bajrampaša Atila Ajdiner u poseti Generalnom konzulu @ 23 February 2017 12:16 PM

Predsednik opštine Bajrampaša Atila Ajdiner, opštine sa najorganizovanijom iseljeničkom zajednicom iz RS, posetio je 23.02. Generalnog konzula Z.Markovića. Iako je razlog posete predstojeći Ramazanski karavan koji se tradicionalno organizuje po balkanskim zemljama, gde će se na proputovanju kroz Srbiju, organizovati posete Beogradu, Novom Pazaru i Sjenici, prilika je iskorišćena da se obostrano naglasi značaj ovakvih manifestacija, koje izlaze iz usko verskih okvira, već predstavljaju dobru priliku za produbljivanje odnosa između naroda dve države, a sve bazirano na opšteprihvaćenoj premisi da bez mira i dobrih odnosa Bošnjaka i Srba nema mira na Balkanu.

Istaknut je i značaj ove manifestacije za uspostavljanje privredne saradnje, odnosno njeno produbljivanje. Konstatovano je da u prethodnom periodu stvorena dobra osnova za to i da treba iskoristiti momentum za njeno produbljivanje. U tom smislu, dogovoreno je da Z.Marković, u organizaciji gradonačelnika održi kraće predavanje lokalnim privrednicima sa Bajrampaše i pruži im nove informacije od značaja za njihovo potencijalno investiranje u RS. Zaključeno je da ekonomska saradnja za sobom povlači i svaki drugi vid saradnje, što predstavlja nadgradnju i bitan preduslov za opšti prosperitet naroda dve zemlje, za šta postoji nemerljiv potencijal.