Printer Friendly Version Председник општине Бајрампаша Атилa Ајдинер у посети Генералном конзулу @ 23 February 2017 12:22 PM

Председник општине Бајрампаше Атила Ајдинер, општине са најорганизованијом исељеничком заједницом из РС, посетио 23.02. Генералног конзула З.Марковића. Иако је разлог посете предстојећи Рамазански караван који се традиционално организује по балканским земљама, где ће се на пропутовању кроз Србију организовати посете Београду, Новом Пазару и Сјеници, прилика искоришћена да се обострано нагласи значај оваквих манифестација, које излазе из уско верских оквира, већ представљају добру прилику за продубљивање односа између народа две државе, а све базирано на општеприхваћеној премиси да без мира и добрих односа Бошњака и Срба нема мира на Балкану.

Истакнут је и значај ове манифестације за успостављање привредне сарадње, односно њено продубљивање. Констатовано је да је у претходном периоду створена добра основа за то и да треба искористити моментум за њено продубљивање. У том смислу, договорено је да З.Марковић, у организацији градоначелника одржи краће предавање локалним привредницима са Бајрампаше и пружи им нове информације од значаја за њихово потенцијално инвестирање у РС. Закључено је да економска сарадња за собом повлачи и сваки други вид сарадње, што претставља надградњу и битан предуслов за општи просперитет народа две земље, за шта постоји немерљив потенцијал.