Printer Friendly Version Посета ППВ и МТТТ Р. Љајића РТ – разговор са министром економије РТ Н.Зејбекчијем (Истанбул, 28. фебруар 2017. године) @ 2 March 2017 09:01 AM

Дводневну посету Републици Турској потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије Расим Љајић започео је разговором са министром економије Републике Турске Нихатом Зејбекчијем у Истанбулу, 28. фебруара 2017. године. Две стране су разговарале о значају што скоријег закључивања ревидираног споразума о слободној трговини којим је предвиђена либерализација пољопривреде и додавање услуга, узајамном подстицању инвестиција, договора око транзитних дозвола у друмском саобраћају, као и заједничког инфраструктурног пројекта између БиХ и РС.

Након разговора у Истанбулу делегација предвођена ППВ и МТТТ РС Р. Љајићем отпутовала је у Анкару на разговоре са председником Владе РТ Б. Јилдиримом, министром пољопривреде РТ Ф.Челиком, као и председником турске развојне агенције ТИКА. Другог дана посете ППВ и МТТТ Р.Љајић, у организацији ДЕИК, састао се са представницима више турских текстилних компанија у Истанбулу.