Printer Friendly Version Poseta PPV i MTTT R.Ljajića RT – razgovor sa ministrom ekonomije RT N.Zejbekčijem (Istanbul, 28. februar 2017. godine) @ 2 March 2017 09:04 AM

Dvodnevnu posetu Republici Turskoj potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasim Ljajić započeo je razgovorom sa ministrom ekonomije Republike Turske Nihatom Zejbekčijem u Istanbulu, 28. februara 2017. godine. Dve strane su razgovarale o značaju što skorijeg zaključivanja revidiranog sporazuma o slobodnoj trgovini kojim je predviđena liberalizacija poljoprivrede i dodavanje usluga, uzajamnom podsticanju investicija, dogovora oko tranzitnih dozvola u drumskom saobraćaju, kao i zajedničkog infrastrukturnog projekta između BiH i RS.

Nakon razgovora u Istanbulu delegacija predvođena PPV i MTTT RS R. Ljajićem otputovala je u Ankaru na razgovore sa predsednikom Vlade RT B. Jildirimom, ministrom poljoprivrede RT F.Čelikom, kao i predsednikom turske razvojne agencije TIKA. Drugog dana posete PPV i MTTT R.Ljajić, u organizaciji DEIK, sastao se sa predstavnicima više turskih tekstilnih kompanija u Istanbulu.