Printer Friendly Version Посета компанији МАРТУР Бурса @ 13 March 2017 11:29 AM

ГК З. Марковић je, 03. о.м, у Бурси имао дуг и садржајан раговор са директором МАРТУР и чланом борда директора Муфир Карадемирлером и његовим сарадницима (директорима развоја) на тему потенцијалних инвестиција у РС.

МАРТУР је једна од осам чланица холдинга која се бави производњом седишних система за Фиат, Форд, Рено – Ситроен, Тојоту и турски Тобаш. Запошљава 6000 радника од којих 1500 у њиховим фабрикама у Румунији, Русији и у Алжиру. Претежна делатност им је производња седишних истема за већи број модела наведених аутомобилских марки, као и производња комплетне унутрашњости за аутомобиле (осим унутрашњег кровног тапацирунга).

Интерес ове компаније је да, уколико ФИАТ у Крагујевцу крене са производњом новог модела отворе своју фабрику у Србији, јер их интересује јефтина и квалитетна производња. Њихова пословна политика је да фабрици у којој се склапа финални производ, своја седишта могу да доставе најкасније у року од 6 сати. Поред овога, интересује их и производња тапацирунга и текстилних компoненти за потребе њихове фабрике у Русији (водећи се бенефитима који произилазе из билатералног споразума Русије и РС).