Printer Friendly Version Poseta kompaniji MARTUR Bursa @ 13 March 2017 11:37 AM

GK Z. Marković je, 03. o.m, u Bursi imao dug i sadržajan ragovor sa direktorom MARTUR i članom borda direktora Mufir Karademirlerom i njegovim saradnicima (direktorima razvoja) na temu potencijalnih investicija u RS.

MARTUR je jedna od osam članica holdinga koja se bavi proizvodnjom sedišnih sistema za Fiat, Ford, Reno – Sitroen, Tojotu i turski Tobaš. Zapošljava 6000 radnika od kojih 1500 u njihovim fabrikama u Rumuniji, Rusiji i u Alžiru. Pretežna delatnost im je proizvodnja sedišnih istema za veći broj modela navedenih automobilskih marki, kao i proizvodnja kompletne unutrašnjosti za automobile (osim unutrašnjeg krovnog tapacirunga).

Interes ove kompanije je da, ukoliko FIAT u Kragujevcu krene sa proizvodnjom novog modela otvore svoju fabriku u Srbiji, jer ih interesuje jeftina i kvalitetna proizvodnja. NJihova poslovna politika je da fabrici u kojoj se sklapa finalni proizvod, svoja sedišta mogu da dostave najkasnije u roku od 6 sati. Pored ovoga, interesuje ih i proizvodnja tapacirunga i tekstilnih komponenti za potrebe njihove fabrike u Rusiji (vodeći se benefitima koji proizilaze iz bilateralnog sporazuma Rusije i RS).