Printer Friendly Version Посета делегације Лознице општини Малтепе – Истанбул, 4-6. август о.г. @ 9 August 2017 11:31 AM

На позив градоначелника општине Малтепе у Истанбулу Али Килича, делегација Лознице у периоду од 4. до 6. августа посетила је ову истанбулску општину. За њих је био уприличен сусрет са градоначелником Малтепепа и његовим помоћницима задуженим за међународну културну сарадњу и за развој и привредну сарадњу, док је другог дана посете на централном тргу у Малтепеу у оквиру двочасовног програма предсављен културни и туристички потенцијал Србије. У делегацији су били Милена Манојловић-Кнежевић, председник Скупштине града Лознице, Томислав Арнаутовић, директор Регионалне развојне агенције, Снежана Перић, директор Туристичке организације Лознице, Дејан Марковић, секретар Скупштине града Лознице и Слободан Унковић, заменик директора Туристичке организације Београда.

У културном програму наступио је КУД „Вук Караџић“ из Лознице, који је извео сплет изворних народних песама, као и рецитал савремених српских песника у чијим стиховима се говори о лепотама Истанбула. Приказан је филм о туристичкој понуди Србије, Београда и града Лознице, понуди бањског туризма, манастирима и другим културним садржајима у Србији. Манифестација која је одржана 5. августа у вечерњим сатима на централном тргу у Малтепеу била је добро посећена, присуствовали су представници општине, Удружења исељеника „Босна-Санџак“, велики број гостију и грађана Малтепеа, као и околних истанбулских општина. Током манифестације гости су такође имали прилику да пробају неке од српских кулинарских специјалитета, који су служени на тргу и околним улицама.

Током радне вечере са градоначелником Малтепеа А.Киличом, две стране су изразиле задовољство досадашњом сарадњом, у оквиру које је ово друга посета делегације Лознице општини Малтепе, док су представници Малтепеа 2016. године посетили Лозницу.