Printer Friendly Version Poseta delegacije Loznice opštini Maltepe – Istanbul, 4.-6. avgust 2017. godine @ 9 August 2017 11:48 AM

Na poziv gradonačelnika opštine Maltepe u Istanbulu Ali Kiliča, delegacija Loznice u periodu od 4. do 6. avgusta posetila je ovu istanbulsku opštinu Za njih je bio upriličen susret sa gradonačelnikom Maltepepa i njegovim pomoćnicima zaduženim za međunarodnu kulturnu saradnju i za razvoj i privrednu saradnju, dok je drugog dana posete na centralnom trgu u Maltepeu u okviru dvočasovnog programa predsavljen kulturni i turistički potencijal Srbije.

U kulturnom programu nastupio je KUD „Vuk Karadžić“ iz Loznice, koji je izveo splet izvornih narodnih pesama, kao i recital savremenih srpskih pesnika u čijim stihovima se govori o lepotama Istanbula. Prikazan je film o turističkoj ponudi Srbije, Beograda i grada Loznice, ponudi banjskog turizma, manastirima i drugim kulturnim sadržajima u Srbiji. Manifestacija koja je održana 5. avgusta u večernjim satima na centralnom trgu u Maltepeu bila je dobro posećena, prisustvovali su predstavnici opštine, Udruženja iseljenika „Bosna-Sandžak“, veliki broj gostiju i građana Maltepea, kao i okolnih istanbulskih opština. Tokom manifestacije gosti su takođe imali priliku da probaju neke od srpskih kulinarskih specijaliteta, koji su služeni na trgu i okolnim ulicama.

Tokom radne večere sa gradonačelnikom Maltepea A.Kiličom, dve strane su izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, u okviru koje je ovo druga poseta delegacije Loznice opštini Maltepe, dok su predstavnici Maltepea 2016. godine posetili Loznicu.