Printer Friendly Version Prezentacija turističke ponude Beograda u Istanbulu, 24. novembra o.g. @ 28 November 2017 11:00 AM

Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa GK RS u Istanbulu, 24. novembra 2017. godine, u hotelu Radisson Blu Bosphorus u Istanbulu organizovala je prezentaciju turističke ponude Beograda. Predstavljanju turističke ponude Beograda prisustvovalo je više od stotinu turskih agencija, operatora, predstavnika medija, uglednih ličnosti, kao i predstavnika Grada Istanbula, konzularnog kora i naše dijaspore. U saradnji sa kompanijom Turkish Airlines organizovani su poslovni susreti predstavnika turskih i srpskih turističkih agencija i turoperatora.

Direktor TOB Miodrag Popović održao je prezentaciju turističke ponude Beograda za tržište Turske, koje je po trendu rasta jedno od najznačajnijih za Beograd, predstavio aktuelnosti zimske turističke sezone u Beogradu. U svom govoru, Popović je posebnu pažnju posvetio turističkoj ponudi u vreme nastupajućih zimskih praznika. Osim prezentacije dao je više intervjua za predstavnike medija i razgovarao sa predstavnicima turskih agencija posebno o mogućnostima za dovođenje gostiju koje te agencije organizuju po našem regionu, a koji dolaze iz tzv. trećih zemalja. Sa turskim avio prevoznikom razmatrane su mogućnosti otvaranja direktnog avio saobraćaja između Beograda i Ankare i korišćenja ove linije ne samo za potrebe turista iz ovog dela RT već i za prevoz gostiju iz Irana.

Skupu se obratio i GK RS u Istanbulu Z.Marković, koji se posebno osvrnuo na bilateralne odnose dve zemlje, ocenivši da su Beograd i Istanbul važna spona tih odnosa.

Posle poslovnog dela, priređen je koktel za veliki broj zvanica, na kojem je prikazan promotivni film o Beogradu autora Dušana Stojančevića. Na koktelu je nastupao gudački kvartet Wonder Strings.

Uz veliki broj turskih medija među kojima je je World Travel Channel događaj su medijski zabeležili i novinari RTS i TV Pink.

Turisti iz Turske, inače, su na prvom mestu po broju dolazaka u Beograd. U 2016. godini broj turskih gostiju bio u porastu za 30%. U prvih devet meseci ove godine broj gostiju iz Turske je za 19% veći nego u istom periodu prošle godine, sa tendencijom daljeg rasta.