Printer Friendly Version Презентација туристичке понуде Београда у Истанбулу, 24. новембра о.г. @ 28 November 2017 11:01 AM

Туристичка организација Београда, у сарадњи са ГК РС у Истанбулу, 24. новембра 2017. године, у хотелу Radisson Blu Bosphorus у Истанбулу организовала је презентацију туристичке понуде Београда. Представљању туристичке понуде Београда присуствовало је више од стотину турских агенција, оператора, представника медија, угледних личности, као и представника Града Истанбула, конзуларног кора и наше дијаспоре. У сарадњи са компанијом Turkish Airlines организовани су пословни сусрети представника турских и српских туристичких агенција и туроператора.

Директор ТОБ Миодраг Поповић одржао је презентацију туристичке понуде Београда за тржиште Турске, које је по тренду раста једно од најзначајнијих за Београд, представио актуелности зимске туристичке сезоне у Београду. У свом говору, Поповић је посебну пажњу посветио туристичкој понуди у време наступајућих зимских празника. Осим презентације дао је више интервјуа за представнике медија и разговарао са представницима турских агенција посебно о могућностима за довођење гостију које те агенције организују по нашем региону, а који долазе из тзв. трећих земаља. Са турским авио превозником разматране су могућности отварања директног авио саобраћаја између Београда и Анкаре и коришћења ове линије не само за потребе туриста из овог дела РТ већ и за превоз гостију из Ирана.

Скупу се обратио и ГК РС у Истанбулу З.Марковић, који се посебно осврнуо на билатералне односе две земље, оценивши да су Београд и Истанбул важна спона тих односа.

После пословног дела, приређен је коктел за велики број званица, на којем је приказан промотивни филм о Београду аутора Душана Стојанчевића. На коктелу је наступао гудачки квартет Wonder Strings.

Уз велики број турских медија међу којима је је World Travel Channel догађај су медијски забележили и новинари РТС и ТВ Пинк.

Туристи из Турске, иначе, су на првом месту по броју долазака у Београд. У 2016. години број турских гостију био у порасту за 30%. У првих девет месеци ове године број гостију из Турске је за 19% већи него у истом периоду прошле године, са тенденцијом даљег раста.