Printer Friendly Version Internacionalni festival teatra u Istanbulu @ 23 September 2019 10:53 AM

Na drugom Internacionalnom teatarskom festivalu u Istanbulu, Maltepe Belediye Tiyatrosy, naša zemlja se predstavila zajedno sa partnerom iz Francuske. Službenici Generalnog konzulata su prisustvovali predstavi kako bi pružili podršku.

Glumica Marina Dimitrijević iz Beograda i Boutros el Amari iz Pariza, održali su Lutkarsku radionicu za decu i odrasle, gde su naučili decu i roditelje o istoriji lutaka, pravljenju lutaka i kako da igraju sa lutkama, radionicu Commedia dell arte, originalnu iz Italije, prikazujući rane forme pozorišnog tetara i pozorišnu predstavu Playland.

Marina Dimitrijević, jedna od osnivačica trupe SAMTEATAR, sa autorskim projektima, iza sebe ima igranja u 15 zemalja širom sveta i nekoliko internacionalnih nagrada. U neke zemlje se uvek vraća i po nekoliko puta. Tako je i sa Turskom, u kojoj nastupa treći put. Ovo je treća zemlja u kojoj se srpsko-francuski tim susreće zbog posla. Posle Tunisa i Egipta usledila je Turska, Istanbul, a Boutros režira i monodramu Au bord de la mer, u izvođenju glumice Marine Dimitrijević, koja će se igrati na francuskom jeziku i takođe je planirana kao projekat koji će obilaziti svet.

“Boutros je talentovan kolega sa velikim iskustvom, a saradnja sa ljudima iz drugih zemalja donosi veliku širinu u pogledu na umetnost. Nadamo se dugoročnoj saradnji i mnogim budućim lepim projektima”, rekla je Marina u razgovoru sa našim službenicima.