Printer Friendly Version Интернационални фестивал театра у Истанбулу @ 23 September 2019 11:05 AM

На другом Интернационалном театарском фестивалу у Истанбулу, Maltepe Belediye Tiyatrosu, наша земља се представила заједно са партнером из Француске. Службеници Генералног конзулата су присуствовали представи како би пружили подршку.

Глумица Марина Димитијевић из Београда и Boutros el Amari из Париза, одржали су Луткарску радионицу за децу и одрасле, где су научили децу и родитеље о историји лутака, прављењу лутака и како да играју са луткама, радионицу Commedia dell Arte, оригиналну из Италије, приказујући ране форме позоришног тетара и позоришну представу Playland.

Марина Димитријевић, једна од оснивачица трупе САМТЕАТАР, са ауторским пројектима, иза себе има играња у 15 земаља широм света и неколико интернационалних награда. У неке земље се увек враћа и по неколико пута. Тако је и са Турском, у којој наступа трећи пут. Ово је трећа земља у којој се српско- француски тим сусреће због посла. После Туниса и Египта уследила је Турска, Истанбул, а Boutros режира и монодраму Au bord de la mer, у извођењу глумице Марине Димитријевић, која ће се играти на француском језику и такође је планирана као пројекат који ће обилазити свет.

“Боутрос је талентован колега са великим искуством, а сарадња са људима из других земаља доноси велику ширину у погледу на уметност. Надамо се дугорочној сарадњи и многим будућим лепим пројектима.” рекла је Марина у разговору са нашим службеницима.