Printer Friendly Version VAŽNO OBAVEŠTENJE VEZANO ZA PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE @ 17 July 2020 09:15 AM

VAŽNO OBAVEŠTENJE VEZANO ZA PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

 

Obaveštavamo sve državljane Republike Srbije koji planiraju da turistički posete Republiku Tursku u narednom periodu, da Republika Turska ne pokriva bolničko lečenje u slučaju da se neko zarazi virusom Kovid 19.

Pri dolasku na letovanje potrebno je da uplatite putno zdravstveno osiguranje koje pokriva lečenje Kovid 19.

U Srbiji jedina osiguravajuća kuća koja pokriva celokupno lečenje Kovid 19, i to u iznosu do 30.000,00 € jeste „Dunav osiguranje“. Pri kupovini putnog osiguranja potrebno je naznačiti da želite paket osiguranja koji podrazumeva lečenje Kovid 19. Za sve dalje informacije potrebno je da kontaktirate osiguravajuću kuću „Dunav osiguranje“.

Druga osiguravajuća kuća koja u Srbiji delimično pokriva lečenje Kovid 19 je "DDOR Novi Sad" ili druge osiguravajuće kuće koje imaju tu vrstu osiguranja.

Treća opcija koju možemo predložiti građanima jeste, ukoliko svoj paket osiguranja ne obezbede u Srbiji, to urade po prispeću u Republiku Tursku. Naime privatna osiguravajuća kuća „Güneş Sıgorta“ (Guneš sigorta) pokriva troškove lečenja izvazvane Kovid 19. Više informacija, kao i cene osiguranja možete videti na veb stranici link, gde popunjavanjem svojih podataka i odabirom paketa osiguranja (najveći paket pokriva iznos do 7.000,00 €) možete videti cenu za određen broj dana koji unesete. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, savetujemo da kupovinu izvršite direktno u poslovnici po dolasku u Tursku gde ćete plaćanje izvršiti u turskim lirama.

 

Izvor vesti: internet stranica Ambasade Republike Srbije u Ankari