Printer Friendly Version 14. maj 2021. godine - INFORMACIJA ZA ULAZAK NA TERITORIJU REPUBLIKE TURSKE @ 15 May 2021 09:43 AM

Na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv Kovida-19 od 14. maja 2021. godine, građanima Republike Srbije i Republike Turske biće omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Republike Srbije odnosno Republike Turske.

U okviru tog dogovora, osobe koje zbog starosne dobi nisu vakcinisane (mlađi od 18 godina) mogu da uđu na teritoriju Republike Srbije i Republike Turske bez testa i karantina u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji.

Republika Srbija i Republika Turska će, takođe, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koji će se izdavati od strane nadležnih organa onima koji su se izlečili od Kovida-19.

Napominjemo da je i dalje potrebno u roku od 72 sata pre dolaska u Tursku popuniti onlajn formular koji se nalazi na stranici https://register.health.gov.tr/ kojim će im se dodeliti takozvani HES KOD. Formular je dostupan na engleskom jeziku.