Printer Friendly Version 14.мај 2021. године - ИНФОРМАЦИЈА ЗА УЛАЗАК НА ТЕРИТОРИЈУ РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ @ 15 May 2021 10:04 AM

На основу договора о узајамном признавању сертификата о вакцинацији против Ковида-19 од 14. маја 2021. године, грађанима Републике Србије и Републике Турске биће омогућен улазак на територију друге државе без теста и примене мере карантина уколико имају сертификат о вакцинацији издат од стране надлежних органа Републике Србије односно Републике Турске.

У оквиру тог договора, особе које због старосне доби нису вакцинисане (млађи од 18 година) могу да уђу на територију Републике Србије и Републике Турске без теста и карантина у пратњи чланова породице који имају сертификат о вакцинацији.

Република Србија и Република Турска ће, такође, узајамно признавати и сертификате о имунитету који ће се издавати од стране надлежних органа онима који су се излечили од Ковида-19.

Напомињемо да је и даље потребно у року од 72 сата пре доласка у Турску попунити онлајн формулар који се налази на страници https://register.health.gov.tr/ којим ће им се доделити такозвани ХЕС КОД. Формулар је доступан на енглеском језику.