Printer Friendly Version 01.06.2021. године - НОВИ РЕЖИМ УЛАСКА У ТУРСКУ @ 8 June 2021 03:44 PM

Од 01.06.2021. године у склопу мера борбе против пандемије почело са применом новог режима уласка у Турску.
Особе које долазе или су се у последњих 14 дана од уласка у Турску налазиле у Авганистану, Бангладешу, Бразилу, Јужној Африци, Непалу, Пакистану и Шри Ланки мораће да, приликом уласка у Турску, покажу негативан резултат ПЦР теста из последњих 72 часа и биће им прописана мера обавезног четрнаестодневног карантина на местима која ће гувернати одредити.

Особе које долазе из Уједињеног Краљевства, Ирана, Египта и Сингапура у обавези су да поседују негативан резултат ПЦР теста из последњих 72 часа.

Особе које долазе из других земаља имају опције да поседују сертификат о вакцинацији која је обављена најмање 14 дана пре доласка и/или потврду од надлежних органа своје земље о томе да су у последњих 6 месеци прележали КОВИД-19. Уколико не поседују неки од ова два документа мораће да имају или негативан резултат ПЦР теста из последњих 72 часа или негативан резултат брзог антигенског теста обављеног 48 часова пре уласка у земљу.

Министарство здравља Републике Турске вршиће насумична ПЦР тестирања на свим граничним прелазима.

У року од 72 часа пре доласка у Турску неопходно је електронски се регистровати путем следећег линка: https://register.health.gov.tr/. Током регистрације додељује се такозвани ХЕС КОД који представља електронски вид праћења здравственог стања путника. Неопходан је за улазак у све тржне центре, ресторане, државне установе и друге објекте. Сви путници су дужни да при уласку у Турску покажу исти у штампаној или електронској форми.