Printer Friendly Version 30. новембар 2021. године - Градоначелник Београда Зоран Радојичић учествовао на Самиту Б40 мреже балканских градова у Истанбулу @ 2 December 2021 11:49 AM

Градоначелник Београда Зоран Радојичић учествовао је на Самиту Б40 балканских градова који је одржан 29. и 30. новембра ове године у Истанбулу.

Своју посету Истанбулу, градоначелник Радојичић започео је састанком са градоначелником Истанбула Екремом Имамоглуом с којим је разговарао о могућностима унапређења сарадње два града.


Током трајања Самита, градоначелник Београда имао је и низ билатералних сусрета са градоначелницима градова Балкана. Радојичић се састао са градоначелником Атине Костасом Бакојанисом, градоначелником Солуна Константиносом Зервасом, градоначелницом Сарајева Бењамином Карић, градоначелницом Скопља Данелом Арсовском, градоначелником Подгорице Иваном Вуковићем, градоначелником Котора Владимиром Јокићем и градоначелником Пуле Филипом Зоричићем.

Грaдoнaчeлник Бeoгрaдa Зoрaн Рaдojичић пoтписao je у Истaнбулу Дeклaрaциjу Б40 зajeднo сa грaдoнaчeлницимa joш 24 грaдa из 11 зeмaљa, учeсницa првoг Сaмитa Mрeжe Б40 бaлкaнских грaдoвa којом се обавезују на дугорочну сарадњу у областима привреде, културе и иновација.

Фокус Самита био је на развијању сарадње поводом климатских промена, паметних градова, на дигиталној трансформацији, као и даљем унапређењу заједничке економске сарадње, урбане демократије и миграција.

Фото: Растко Голуб