Printer Friendly Version 30. novembar 2021. godine - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić učestvovao na Samitu B40 mreže balkanskih gradova u Istanbulu @ 2 December 2021 11:53 AM

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić učestvovao je na Samitu B40 balkanskih gradova koji je održan 29. i 30. novembra ove godine u Istanbulu.


Svoju posetu Istanbulu, gradonačelnik Radojičić započeo je sastankom sa gradonačelnikom Istanbula Ekremom Imamogluom s kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje dva grada.

Tokom trajanja Samita, gradonačelnik Beograda imao je i niz bilateralnih susreta sa gradonačelnicima gradova Balkana. Radojičić se sastao sa gradonačelnikom Atine Kostasom Bakojanisom, gradonačelnikom Soluna Konstantinosom Zervasom, gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, gradonačelnicom Skoplјa Danelom Arsovskom, gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem, gradonačelnikom Kotora Vladimirom Jokićem i gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić potpisao je u Istanbulu Deklaraciju B40 zajedno sa gradonačelnicima još 24 grada iz 11 zemalјa, učesnica prvog Samita Mreže B40 balkanskih gradova kojom se obavezuju na dugoročnu saradnju u oblastima privrede, kulture i inovacija.

Fokus Samita bio je na razvijanju saradnje povodom klimatskih promena, pametnih gradova, na digitalnoj transformaciji, kao i dalјem unapređenju zajedničke ekonomske saradnje, urbane demokratije i migracija.

 

Foto: Rastko Golub