Printer Friendly Version 05.10.2022. godine - Informacija o popisu srpskih državljana u inostranstvu @ 5 October 2022 09:40 AM

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova sprovodi se u Republici Srbiji u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Obaveštavamo da se popis sprovodi samo na teritoriji Republike Srbije, prilikom čega se prikupljaju podaci i o članovima domaćinstava koji se u vreme popisa nalaze u inostranstvu (školuju se, rade ili borave u inostranstvu iz drugih razloga). Za ta lica podatke daju članovi njihovih domaćinstava u Republici Srbiji.

Istovremeno, Republički zavod za statistiku tokom trajanja popisa, sprovodi Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu, a koje je namenjeno upravo državljanima, koji sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, žive u inostranstvu. Upitnik namenjen državljanima koji pripadaju navedenim kategorijma, dostupan je na internet prezentaciji Republičkog zavoda za statistiku.

Svrha sprovođenja ovog istraživanja jeste da se dobije potpuna slika o brojnosti, osnovnim demografskim, migratornim, obrazovnim i drugim karakteristikama državljana Republike Srbije u inostranstvu.