| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Adresa:

Geyikli Sokak 1, Levent, Beşiktaş, Istanbul

 

Radno vreme sa strankama:

Ponedeljak - petak: 09:30 - 13:00 časova

Telefon: + 90212 / 213-76-86  
Faks:     + 90212 / 213-54-03 Konzularna nadležnost
Е-mail:   konzulat.istanbul@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.istanbul.mfa.gov.rs

 

 

 


 
 
 
Odluka Vlade Republike Srbije o ukidanju viza za državljane Republike Gvineje Bisao, nosioce svih pasoša

Vlada Republike Srbije je, na svojoj sednici održanoj 08. decembra 2017. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Gvineje Bisao, nosioce svih pasoša, za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije najduže do 30 dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima. Odluka je objavljena u „ Službenom glasniku Republike Srbije ", br. 111/2017 od 11. 12. 2017. godine i stupa na snagu 19. 12. 2017. godine.


ODLUKA ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN O UKIDANjU VIZA ZA DRŽAVLjANE REPUBLIKE SRBIJE, NOSIOCE OBIČNIH PASOŠA

Vlada Islamske Republike Iran je donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Srbije, nosioce običnih pasoša, za ulazak i boravak na teritoriji Islamske Republike Iran, najduže do 30 dana u periodu od godinu dana. Odluka je stupila na snagu 1. novembra 2017. godine.


Prezentacija turističke ponude Beograda u Istanbulu, 24. novembra o.g.

Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa GK RS u Istanbulu, 24. novembra 2017. godine, u hotelu Radisson Blu Bosphorus u Istanbulu organizovala je prezentaciju turističke ponude Beograda. Predstavljanju turističke ponude Beograda prisustvovalo je više od stotinu turskih agencija, operatora, predstavnika medija, uglednih ličnosti, kao i predstavnika Grada Istanbula, konzularnog kora i naše dijaspore. U saradnji sa kompanijom Turkish Airlines organizovani su poslovni susreti predstavnika turskih i srpskih turističkih agencija i turoperatora.

Direktor TOB Miodrag Popović održao je prezentaciju turističke ponude Beograda za tržište Turske, koje je po trendu rasta jedno od najznačajnijih za Beograd, predstavio aktuelnosti zimske turističke sezone u Beogradu. U svom govoru, Popović je posebnu pažnju posvetio turističkoj ponudi u vreme nastupajućih zimskih praznika. Osim prezentacije dao je više intervjua za predstavnike medija i razgovarao sa predstavnicima turskih agencija posebno o mogućnostima za dovođenje gostiju koje te agencije organizuju po našem regionu, a koji dolaze iz tzv. trećih zemalja. Sa turskim avio prevoznikom razmatrane su mogućnosti otvaranja direktnog avio saobraćaja između Beograda i Ankare i korišćenja ove linije ne samo za potrebe turista iz ovog dela RT već i za prevoz gostiju iz Irana.

Skupu se obratio i GK RS u Istanbulu Z.Marković, koji se posebno osvrnuo na bilateralne odnose dve zemlje, ocenivši da su Beograd i Istanbul važna spona tih odnosa.

Posle poslovnog dela, priređen je koktel za veliki broj zvanica, na kojem je prikazan promotivni film o Beogradu autora Dušana Stojančevića. Na koktelu je nastupao gudački kvartet Wonder Strings.

Uz veliki broj turskih medija među kojima je je World Travel Channel događaj su medijski zabeležili i novinari RTS i TV Pink.

Turisti iz Turske, inače, su na prvom mestu po broju dolazaka u Beograd. U 2016. godini broj turskih gostiju bio u porastu za 30%. U prvih devet meseci ove godine broj gostiju iz Turske je za 19% veći nego u istom periodu prošle godine, sa tendencijom daljeg rasta.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova